divendres, 25 d’abril del 2008

RADIO RÀPITA LITERARI AL CARRER, DIA DE SANT JORDI

Després de les activitats del matí de Sant Jordi, quan ja començava la tarda, després d'un dinar a corre-cuita, i passades les quatre, emprenem el viatge a la propera població de Sant Carles de la Ràpita, on m'esperàvem dues hores de ràdio com a convidada escriptora especial, al programa Bulevard que realitza el tècnic, locutor i presentador. La tarda del dia de Sant Jordi Ivan va fer el seu programa des de el carrer, concretament a la part esquerra de la plaça del Coc, davant de Ca'l Lucio. El sol ens donava de ple, i gaudírem d'una extraordinària vetllada literària de Ràdio Ràpita al carrer. Tractant temes dels autors més venuts, de la tradició de Sant Jordi, de la seva llegenda, i els seus misteris, i de l'amor que fa bategar el motor del món, i que a aquest festivitats, ens ho ve a recordar, i no tenia perquè, ja que es pot fer palès tot l'any, com tantes altres tradicions.

 

Es va fer una lectura  de poemes, de l'últim poemari Llum de Tardor" la majoria dedicats a Sant Carles de la Ràpita,  a la pintora rapitenca Rosa Gellida, i relacionats amb la tradició dels cantadors,  com el Teixidor, el més veterà i molt admirat especialment a aquesta població. Lectura oberta a tot hom; passaren l'escriptora Janin Tomas i altres, i en especial ens va acompanyar la Regidora de Cultura senyora Amparo Pérez .

Recordarem el programa "Poesia per la Pau" de la meva creació que s'emet quinzenalment a les 9'15 de la nit des de els estudis de Ràdio Ràpita, amb el recolzament de la Regidoria de cultura de l'Ajuntament, representada per Amparo Pérez..

Radio Ràpita del Dia de Sant Jordi que va sortir al carrer, ens va fe participar més de la festa, de la música, de concursos,  dels llibres; de la poesia, del vent càlid de mar, de primavera i de la llibertat.