dilluns, 12 de juliol del 2010

FANTÀSTICA JORNADA DE “LO TERRENO SOLIDARI”

FANTÀSTICA JORNADA DE "LO TERRENO SOLIDARI"

Com ja s'havia anunciat, dissabte dia 10, es va fer realitat la gran trobada solidària de "Lo terreno solidari" realitzada a l'Estadi Municipal de Tortosa. L'actuació de les colles de tamborinaires d'Aldover i Tivenys entre altres. Un important partit d'exhibició entre la selecció d'All Stars i la de les Terres de l'Ebre, els entrenadors de les quals eren J. Gombau i Jordi Fabregat. Comptant amb una figura estel·lar per fer la sacada d'Honor, Pere Valentí Mora, porter del Barcelona dels anys 70. Amb la col·laboració clau del locutor Michel Viñas, per seguir les activitats.

Amb el colofó final d'un extraordinari concert dels grups de gran qualitat musical "Tribut a Sopa de Cabra" i "Nada que decir".

Recordem que "Lo Terreno" és una associació Cultural, creada fa sis mesos, per Alejandro Gibello, Fèlix Rodriguez, Gerard Vidal i Robert Accensi, de les Terres de l'Ebre, per valorar els tresors d'aquest territori i portar-los, divulgar-los més enllà.

Com no, vaig gaudir enormement d'aquesta vetllada. No hi era al programa, però l'organització em va demanar que recités un poema que els havia fet, dedicat a "Lo terreno", a les Terres de l'Ebre. Com m'hi havia de negar? Vaig pensar amb veu alta que mai havia recitat un poema a un camp de futbol. "Ara ja no ho podràs dir", em van dir, molt amablement Joan Zaragoza i Lluís Lamote, de la junta de Càritas de Tortosa. Aquesta entitat va fer unió amb "Lo terreno", i els guanys aconseguits es destinaran favor del Menjador Social de Càritas. Encara no se sap el resultat. El que sí podem dir, amb satisfacció, que es va realitzar una feina molt ben feta i ja és dir molt.

Glòria Fandos