dissabte, 13 de desembre del 2008

“HOJAS DORMIDAS” DE GLORIA FANDOS A LA BIBLIOTECA DE TORTOSA






Fantàstica presentació del poemari “Hojas dormidas” el dia onze de desembre a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa a les 7’30 de la tarda. Després del toc de música, amb C.D., del poema “Poetas remontad el vuelo”, guanyador del premi internacional a Irlanda l’any 2001, inclòs en el llibre, musicat per Tomàs Simon d’Amposta, al piano i cantat per la soprano d’Alícia González, la senyora Irene Prades, directora de la Biblioteca, va donar entrada al acte, amb unes paraules de benvinguda i satisfacció. Varen presidir l’acte, el Regidor de Cultura Joan Caballol i l’Alcalde Ferran Bel. Malgrat el dia tant complicat que va tenir, amb la visita dels prínceps Felip i Letícia al matí, i que a les vuit havia d’assistir a un acte molt important del nomenament de fill predilecte, pòstum, a Joan Cid i Mulet, el senyor Bel no va deixar d’assistir a la presentació del meu llibre. Em va dedicar unes paraules entranyables i d’admiració cap a la meva producció prolífica literària, molt arrelada a Tortosa, i també personalment em considerava una autèntica tortosina. Va recordar, ja que venia al cas, que havia guanyat el premi de narrativa de Joan Cid i Mulet, l’any 2001, i m’animava a seguir per aquesta trajectòria d’escriure. El senyor Caballol va mostrar una gran satisfacció en acompanyar-me submergit en la sensibilitat de la poesia popular i les paraules que donen sentit al viure del dia a dia, que és tan important.


Entre el privilegiat públic, també hi eren les regidores Merixell Roiger, Consol Cordero i el director de la Veu dels Jubilats Daniel Vidal.
L’obra va ser presentada magistralment pel poeta tortosí Josep Ma. Franquet, director de la U.N.E.D., qualificant el poemari com excel·lent, comparant alguns estils com al de Machado i altres famosos poetes, també destacant la modalitat poètica del sonets i Madrigals, i la poesia lliure.





A continuació, es va realitzar el recital poètic per “La Pau de l’Ebre” amb poemes del contingut del llibre “Hojas dormidas”. Varen participar Pepi Borrás, Ma. José Roca, Josan R.F., Rodri Sebastià, Fèlix R. Fandos, la pintora Rosa Gellida de la Ràpita, autora de la portada del llibre, i també Joan Caballol. Josep Ma. Franquet i jo mateixa, que surava en un núvol, en tan bona companyia i tantes atencions. Gràcies a tots i totes de tot cor i fins el pròxim llibre. I com ja som a Nadal, vàrem acabar la festa amb la dolçor al llavis, menjant torró i brindant amb cava, pel Nadal, per la poesia i per la Pau...







Glòria Fandos Gracia

Tortosa (Baix Ebre)