dimecres, 4 de novembre del 2009

"HOJAS DORMIDAS” A SANT CARLES DE LA RÀPITA



"HOJAS DORMIDAS" A SANT CARLES DE LA RÀPITA

Amb gran satisfacció, el dia 30 d'octubre a les 7'30 de la tarda, al casal Cultural "El Maset" de Sant Carles e la Ràpita, es va presentar el llibre de Glòria Fandos "Hojas dormidas, poemari, a càrrec de la regidora de Cultura i mitjans de Comunicació Amparo Pérez. Va lloar la meva evolució literària, en el meu novè llibre. Va llegir el poema titulat "Tu voz", un dels que més li va agradar de l'extens poemari i va ressaltar el pròleg de l'editor, d'Ediciones Cardeñoso.

El llibre està dividit en dues parts. La primera titulada "Poemas del alma" dedicat als meus orígens, al poble que vaig nàixer, Samper de Calanda(Aragó), i a la unió amb la cultura catalana. No deixo de part el romanticisme, amb temes del mar, de l'amor i la primavera. Micro-històries per gaudir. Amb el contrast de la bellesa de la portada, "Els Ullals de Baltasar" de l'amiga pintora rapitenca Rosa Gellida, que va excusar la seva absència a la presentació.

Una segona part, "Tristezas", on tota la maldat que ens envolta a la societat, la intento transformar en bellesa de fons i de forma. Vaig recitar dos poemes dedicats al terrorisme de Madrid. També varem escoltar amb música de C.D, el poema inspirat en l'atemptat de Nova York, inclòs al llibre, premiat a Dublín l'any 2001, i musicat al piano per Tomás Simon Plazas i cantat per la veu d'Alícia González.

Entre públic ens van acompanyar alguns col·laboradors rapitencs del programa radiofònic "Poesia per la Pau", que realitzo a Ràdio Ràpita: Pilar Zaragoza, Fina Tenesa i Tomás Clua, que ens va recitar una petits poemes de memòria.

Aquest llibre us el presento amb la mateixa il·lusió que el primer, com els fills, l'amor que els hi dediques no es divideix, es multiplica i cada fill té el mateix amor. Amor que es guarda al magatzem inacabable i invisible de la ment i el cor, i l'anem agafant així com el necessitem, per repartir, per regalar.

És un plaer donar-lo a conèixer a aquest ciutat de Sant Carles de la Ràpita, poble que considero una mica meu. Un racó de Pau entre la muntanya i el mar.

Gràcies a la regidora Amparo Pérez, a l'activista Cultural Pau Lleixà, per totes les vostres bones atencions i la bona acollida.

Espero que us agradi el llibre de "Hojas Dormidas" i fins al pròxim.

Glòria Fandos Gracia