diumenge, 22 de novembre del 2009

LLIURAMENT DE PREMIS AL CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ

LLIURAMENT DE PREMIS AL CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ

El dia 18 de novembre, dimecres a les 20'30 de la tarda es realitzà la festa de lliurament dels premis del Segon Concurs de relats breus, poesia i pintura ràpida, a la Sala Emili Vives i Bertomeu del Consell Comarcal del Montsià, situat a Amposta.

El premi de Poesia recaigué en Anna Ralda Bas, de la Sénia, amb el poema titulat "Remor de Coralls", que ens llegí a l'acte. El de relat el rebé l'escriptor ampostí i, també jove, amic i company de lletres, Rafel Duran Pino, una promesa literària, i una realitat que s'està fent pas, un montsianenc que s'està consolidant a les Terres de l'Ebre, per a arribar , en un futur, més enllà. La seva obra guanyadora es titula "Mans de Sang". Ens explicà que era la història d'un home de molt bon caràcter, al qual tots prenien una mica el pel, sobretot els company de treball, la seva dona el deixa per un home més jove, per qüestió de sexe, però no s'immutava, amb tot es conformava, fins que explota i el final... l'haurem de llegir. L'autor assegura que no hi ha cap mort.
En l'apartat de pintura ràpida el primer premi el guanyà Rosa Febrer Marqués, d'Ulldecona, amb una pintura a tot color del poble de Freginals en primer pla, lloc protagonista del concurs; i un accèssit que recaigué en Raquel Aliau Bertomeu, de Deltebre, estudiant de l'escola d'Art i Disseny, amb un quadre en blanc i negre, d'un carrer del poble, amb la figura d'un xiquet que amb les mans esteses vol agafar un gat, que a poca distància està assegut i indiferent al perill que se li apropa.
Els premis els reberen de part de les autoritats que presidien i acompanyaven a l'acte, el president del Consell Joan Castor Gonell, del president de la Comissió de Cultura Moisès Carles Bielsa, gran nombre de membres del jurat, entre ells l'Alcalde de Freginals, Lluís Fernández .

És el segon any que el Consell Comarcal del Montsià organitza aquest concurs, amb molta concurrència, tant de participants com de públic assistent. La senyorívola Sala Amadeu Vives era a vessar de gent. Només poden participar tots aquells que tenen un vinculació directa amb la Comarca del Montsià, bé de treball, d'estudis, o d'empadronament. Ja sabem que el Montsià, capital Amposta, és una de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre, juntament amb el Baix Ebre, capital Tortosa, que comparteix costa i muntanya, La Terra Alta, famosa pel seu conreu vinícola, i la Ribera d'Ebre, les capitals de les quals són Gandesa i Mora d'Ebre respectivament.
Enhorabona per aquest indicativa Cultural, amb l'esforç que això suposa, organitzadors, polítics, treballs que passen més desapercebuts, però no menys importants, com el de la secretària de Cultura Alícia González o Montse i més gent, sempre aporta riquesa, bellesa i també Pau, que és el meu lema, i el de tots. La Comarca del Montsià ja té una gran riquesa, la dels seus pobles, l'agricultura i la costa que abasta el seu territori. Espais de somni, per donar a conèixer, on darrere hi ha un gran treball, d'una bona gent que ho abraça amb il·lusió, uns paratges contrastats entre la muntanya i el mar.
Acabàrem la festa amb un suculent refrigeri, i brindant amb cava per una pròxima celebració, per un tercer Concurs Cultural del Consell Comarcal del Montsià

Glòria Fandos

Terres de l'Ebre