diumenge, 14 de març del 2010

“LO TERRENO” NOVA ASSOCIACIÓ CULTURAL

Una joventut d’excepció, joves de la nostra terra, amb il·lusió, treballadors, emprenedors, creatius... que ens porten una notícia, la primícia, la creació d’una Associació, amb Les Terres de l’Ebre com a base. Què bonic, què bé sona, els nostres joves, el nostre futur, que ja són un exemple de realitat, la tenim a les mans, l’abracem. Després del desànim de la xafogosa societat que ens envolta, quina alenada d’aire fresc i d’esperança, la nostra joventut. Fem una crida per que tinguin tot el suport possible, dels que tenen poder i de tots els que estimem la nostra terra i la volem portar més enllà, per donar a conèixer les nostres belleses, les nostres riqueses, tant les naturals com les arquitectòniques, tradicionals, gastronòmiques, històriques, turístiques, tot plegat avalat, embolcallat per la riquesa més important, com és la humana, els bons sentiments i la bona fe. Enmig de la malesa també surten flors, i al cel llueix un sol prou pur encara, que ens escalfa a tots. I això són aquests joves que han creat l’Associació Cultural “Lo Terreno”, unes flors acolorides que naixen a la malesa, n’hi ha tantes, més de les que ens pensem. En aquests joves tenim una mostra molt important. Són Alejandro Gibello, president, Robert Accensi, tresorer, Gerard Vidal, secretari, i Fèlix Rodríguez, portaveu. És una associació sense ànim de lucre i apolítica.


Varen fer la Presentació oficial el passat 27 de febrer en el marc de la Fira de l’Oli a l’E.M.D de Jesús amb el suport del seu alcalde Pere Panisello i la regidora Dolors Queralt. Posaren tot l’èmfasi en transmetre, amb arguments més que sobrers, totes les seves il·lusions i projectes per al futur de “Lo Terreno”. Gaudírem d’una magnífica projecció àudiovisual, amb un fons musical adient, mostrant les belleses dels Ports, de l’extens Delta amb la seva valuosa fauna, l’amplitud i la majestuositat del riu Ebre, de Tortosa, la catedral i la Verge de la Cinta, Amposta, amb el seu artístic Pont Penjant, els cantadors de jota i Rondalla, els pobles de la Terra Alta i Ribera d’Ebre, amb els seus cellers d’estil modernista, construïts per Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, on s’extrau la gran riquesa d’aquestes terres com és la vinícola, les oliveres, joves i mil·lenàries, el tresor l’or líquid, com és l’oli d’oliva. També els cítrics, la costa, el turisme, tant rural com marítim. La riquesa del mar, peix, marisc, amb l’exquisitat dels llagostins de Sant Carles de la Ràpita. Un territori ric en moltes vessants, per viure i sobreviure per sí mateix. Mostrant el rebuig més implacable a la instal·lació del cementiri nuclear, pel clar perjudici que patirien aquestes terres, i tot el seu valuós patrimoni.
“Lo Terreno” vol transmetre que ens creguem el valor de les nostres terres en tot el seu contingut, només així podrem mostrar-lo fora.

Ja compten amb promotors de productes de la terra, com Miralles d’Horta de Sant Joan, la Cooperativa Sant Josep de Bot, pastissets de Tortosa i més productes que vàrem tenir el plaer de degustar al llarg de la fira d’oli de Jesús. Tenen previst fer una conferència a càrrec del senyor Josep Borrell sobre la Setmana Santa tortosina. Col·laboren en el Festival en favor de les víctimes d’Haití i tindran un estand a la Fira Expo-Ebre de Tortosa on faran una altra presentació, amb el suport de l’ajuntament de Tortosa. Han tingut el suport divulgatiu de Tortosa Televisió, Televisió Terres de l’Ebre, de radio Ràpita a “Poesia per la Pau” i a diversos mitjans de premsa escrita. També tenen molts projectes sobre temes culturals, concursos literaris, pintura, dibuix, per a petits i grans. Les seves activitats s’aniran anunciant oportunament a les agendes Culturals. Personalment, no us desitjo sort, perquè la vostra tasca no és qüestió de sort, consta d’esforç, voluntat, tenacitat, il·lusió, justícia, ideals de joventut, el fer del dia a dia i sobre tot el gran amor que professeu a la vostra terra, la nostra i la de tots, “LO TERRENO”.