dijous, 16 de setembre del 2010

Programa 100 "Poesia per la Pau" de Ràdio Ràpita





Aquest espai poètic “Poesia per la Pau” s’emet gràcies a la Regidoria de Cultura de l’ajuntament de la Ràpita. Vaig començar quan estava Josep Pitarch, després Ràpita Balaguer i ara Amparo Pérez regidora de Cultura i de Mitjans de Comunicació, i gràcies a les atencions de l’Hernan Subirats locutor i tècnic de Control.

Vaig començar amb el poema del llibre “Al vent de l’Ebre” dedicat a Alcanar de la primera època del Grup “Poetes de l’Ebre”, d’una festa literària del 7 de desembre de 2002.

Avui amics i amigues tornem a tenir com a convidada a Teresa Silva, que encara està estiuejant a aquesta ciutat de Sant Carles de la Ràpita, però aquesta vegada com a component de “Poetes de l’Ebre”. Ens va delectar recitant uns sentits i sensibles poemes.
Després de quatre anys amb nova junta el Grup de “Poetes de l’Ebre” tindrà continuïtat.

Hem de recordar que “Poetes de l’Ebre” existeix principalment gràcies al suport, tant anímic, moral i econòmic de la regidoria de Cultura i l’Ajuntament d’Amposta, amb l’anterior Regidora, l’ estimada Margarida Maigí, i l’anterior alcalde Joan M. Roig i ara amb l’actual regidora de Cultura Mari Mar Panisello i l’alcalde Manel Ferrer. Gràcies i agraïments molt especials per recolzar aquest Grup de “Poetes de l’Ebre “ i per donar suport a tota la Cultura en general. També organitzen les “Jornades Ebrenques” fantàstiques... no en va, l’any 2006 van ser Capital de la Cultura Catalana, una menció molt valuosa i especial.

Vaig acabar amb el poema dedicat a un del nostres pobles, Masdenverge, del llibre “Al vent de l’Ebre”, en una trobada Cultural que “Poetes de l’Ebre” varen realitzar, en la seva primera etapa el 4 de gener de 2004.
Que la poesia i la Pau ens uneixi per molt anys, a les persones, als pobles, a les ciutats, i a la societat en general.

Gloria Fandos

Aquí podeu escoltar el programa: