dimarts, 14 de desembre del 2010

COL·LABORACIÓ 12 PER AL PROGRAMA "DIXA'M VORE"


S'apropa el Nadal, i em va atrapar la nostàlgia. Celebrem el naixement de Nen Jesús, són festes principalment dedicades als infants, als nens, dies d'il·lusió, de regals del Pare Noel, dels Reis Mags i no vaig poder evitar el portar un grapat de petits llibres, dels clàssics de Walt Disney , com ara "Els tres porquets", "La illa del Tresor", "La bella dorment" "Dumbo", que vola amb les grans orelles. Quin somni pot ser volar, però no amb les orelles, és obvi. Volar amb grans ales, com les dels àngels, però què millor que volar amb les ales de la imaginació?

També ens va acompanyar Teresa Silva, d'Amposta, de "Poetes de l'Ebre", que ens va delectar recitant una carta d'amor de Paco Rabal.

Vam tractar diversos temes d'actualitat, com diferències generacionals, culturals, de caire masclista, de progrés i de justícia, i formes de pensar evolutives, o comportaments passats a la història, però no del tot.

Per al pròxim dia deixem els poemes dedicats al Nadal, la màgia del Nadal, la màgia d'Orient...Uns dies per viure'ls, com en un oasis, en mig del desert, un desert ardent, que contrasta amb la neu, el gel i el fred que envolta el nostre Nadal, sempre únic i diferent.

Glòria Fandos