dissabte, 23 de febrer del 2008

Fira literària Cid i Mulet

GLORIA FANDOS PRESENTA EL LLIBRE "EMPREMTA DE DONA" A LA

SEGONA FIRA LITERÀRIA DE JOAN CID I MULET.

El llibre EMPREMTA DE DONA, (Relats) són històries de realitat i fantasia on la dona té un protagonisme especial, envers a les nostres terres, tradicions, costums...Té una historia especial, d'amor i de poetes. Oblidar el record d'un amor llunyà, a un home, i renàixer a la tardor de la seva vida, amb l'amor a una dona "El renàixer d'un poeta".

És un llibre que li tinc una estimació especial, perquè està publicat el relat "El renàixer d'un poeta" amb el qual vaig guanyar el Premi de narrativa de Joan Cid i Mulet, l'any 2001, en la dissetena convocatòria, organitzat pe l'E.M.D de Jesús. El primer premi que guanyava i el més important. Aquest relat, en llibre "Empremta de dona" el trobareu amb el nom de "Poble de l'aigua". Per a fer aquesta publicació vaig canviar el títol, el nom dels protagonistes, i l'entorn on succeeixen els fets, però el fons és el mateix.

És una satisfacció participar a aquesta segona fira literària en record del polític i literat jesusenc Joan Cid i Mulet, gràcies a la regidora de Cultura de l'E.M.D. de Jesús, senyora Dolors Queral, enhorabona als organitzadors per aquesta iniciativa, que és una conseqüència de l'any passat que es va celebrar el centenari del seu naixement. Si així es pot fer una mica de justícia, a questa persona estimada pel seu poble, el poble de Jesús, que com tants altres, en una època fosca de la història, van haver d'abandonar el seu poble, la seva terra, per salvar la seva vida...se'n van anar amb el cor encongit i amb el front mot alt.

És molt encertat que aquesta fira literària tingui una continuïtat, ja que així és més fort, menys efímer, el lligam del record cap aquest personatge, que hi es tan proper encara.

Encara que les noves tecnologies ens ajuden molt, Internet, correus electrònics, els blocs literaris...Però, amics meus, els llibres de paper ocuparan un lloc molt important i per molt de temps, al nostre cor i a les nostres mans...