dimecres, 11 d’agost del 2010

L'ARBREDA EBRENCA


L'ARBREDA EBRENCA

El dia 1 d'agost es va realitzar la V Trobada d'autors ebrencs al Matarranya. Una trobada especial, esperada i desitjada, faci fred, calor, que és lo més normal, però també ens sorprenen les tempestes, una sobtada ventada i una baixada de temperatura. Un dia atapeït de múltiples activitats literàries, tantes que no podria enumerar-les totes degudament, com es mereixen, però no per això menys importants.

El tema que ressalto és la presentació del llibre de l'antologia dedicat als arbres, titulat "L'arbreda Ebrenca". Ideat per l'incansable i engrescador Octavi Serret, portat a la realitat i al paper per l'editorial de "March Editor", amb un format de luxe i un contingut de gran qualitat. Amb la participació de 55 autors i autores, d'una gran diversitats d'estils i de formes. Tants autors diferents com arbres, històries diferents, expressades en relats i també en poemes. Una comunió de sentiments compartits. Els arbres, vegetals vius, que respiren, que es gronxen, ajudats pel vent, ens acompanyen i ens nodrim mútuament, per poder respirar i sentir la vida com batega als nostres cors, amb força i il·lusió insospitada. Els arbres respiren el nostre alè, per a alimentar-se, a canvi de l'oxigen que desprenen per a la subsistència de la vida humana. També de gran part dels arbres podem gaudir de la dolçor dels seus fruits.

Es va fer una magnífica presentació per part de l'Editor, del periodista Víctor Amela, que ens va dedicar un sentit i savi pròleg i l'escriptora i poetessa d'Horta de Sant Joan, Cinta Mulet, amb uns raonaments de gran sensibilitat humana, mostrant la similitud, el contactes entre els humans i els arbres, la naturalesa, com el progrés de les tecnologies dels pagesos per tractar els arbres els fan patir, i ja no gaudeixen de la carícia de les mans per conrear-los i recollir els seus fruits. Unes reflexions que també ens van arribar al cor.

Dinar de germanor a Fondespatla, lectura de fragments del llibre per part dels autors.

Tot un luxe de Trobada, per saludar als amics escriptors coneguts, i conèixer de nous.

Glòria Fandos


1 comentari:

Mon ha dit...

quina gran jornada vam viure plegats