dilluns, 19 de setembre de 2011

SEGONA TEMPORADA DE DIXA’M VORE 3ª COL·LABORACIÓUs vull ressaltar la poesia de l'ànima que té el llibre "Platero y yo" de Juan Ramón Jiménez, una autèntica prosa poètica, que marca i marcarà tots els temps viscuts i per viure.

Juan Ramón Jiménez va nàixer un 23 de desembre de 1881 a Noguer, Huelva, va estudiar a Sevilla la carrera de dret, perquè el seu pare així ho va voler, carrera que no va acabar. S'influencia al principi per Ruben Darío, poeta molt destacat en el Modernisme (Moviment Cultural) del final del segle XIX i principi del XX.

"Platero y yo" ens conta les vivències amb el seu burret de companyia, històries tendres i emocionants, narrativa lírica, la més pura i autèntica, una elegia, al final, enyorant al seu burret, després de mort.

No és una faula, no fa parlar al burret, ni li dona vida, és l'autor que viu i explica en primera persona totes les històries... Aconsello que ho torneu a llegir, crec que tothom l'ha llegit. És una joia literària que no ens la podem perdre...i és per a repetir...

Era un asenet platejat, pelut i suau... quan va néixer...

Llegir un trosset...

Acabar en un petit poema dedicat a la dona, del meu llibre "Al vent de l'Ebre" titulat "Camí de dona"

POESIA DE L'ÀNIMA

Si no tinguéssim ànima,

quin interior mes buit,

ara és un jardí florit,

tot ell ben vestit

d'aromes i de color,

de sentiments guarnit.

Si l'ànima es despulla

de fragàncies i perfums,

només queden sentiments,

veritables i sincers...

Glòria Fandos