dilluns, 9 de juny del 2008

GRAN ÈXIT DE LA CINQUENA FIRA LITERÀRIA DE L’AUTOR EBRENC

GRAN ÈXIT DE LA CINQUENA FIRA LITERÀRIA DE L'AUTOR EBRENC

A MÓRA D'EBRE

Un any més el gran èxit de la Fira Literària de l'Autor Ebrenc a Móra d'Ebre. Aquesta és la cinquena edició, i jo la quarta que hi participo. Bona iniciativa i un seguiment fantàstic, aquest any s'han superat, felicitats als organitzadors, entre els quals Albert Pujol és peça clau. En autors, he de dir que només un 25% eren dones. No sé els altres anys, però aquest, ha estat prou minsa. Pot ser una coincidència, però quasi sempre hi ha poca participació femenina en l'àrea literària. Son lliures de fer allò que més els hi vingui de gust, com a professió o com afecció. La joventut té menys problema. A la majoria de dones menys joves, ens agrada cuinar, la casa i estar amb els fills i ocupar-nos de la nostra professió remunerada.

Les dues places del Teatre de la Llanterna ocupades de nombroses activitats, una per al mes petits i l'altra per als editors i esdeveniments literaris, presentacions, signatura de llibres, venda de llibres. Música de banda, recitació de poemes del gran poeta i amic de Flix Albert Guiu. Un dia de diumenge, on el sol es feia present amb tot l'esplendor, per refrescar a la tarda. Dia de festa, gaudint la companyia i participació de molts bons escriptors, companys i amics, com Josep Igual de Sant Carles de la Ràpita, Maria Josep Margalef d'Amposta, Cinta Mulet d'Hora de Sant Joan, Alex Ferré i Josepa Vilurbina de Aeditors del Perelló, Teresa Bertran, Laura Mur, Tomàs Camacho d'Alcanar, Jesús Maria Tibau de Tortosa, Francesca Alier de Xerta, Emeteri Fabregat, Jesús Fuster, músic, Javier Caballero, Paco Morales, escultor, Andreu Carranza, Miquel Àngel Marin, Vicent Pellicer, Ramon Miravall, el qual m'ha fet pròlegs i presentacions de molts dels meus llibres, Conrad Duran. Conèixer persones interessant i agradables com Maria-Cecília, regidora de Rasquera, Josep Sibiracs regidor de Mora, i molts més que seria impossible enumerar-los.

Octavi Serret estava en el seu ambient més autèntic, amb la seva il·lusió i entusiasme que mai l'abandona, agraint-li una vegada més les seves atencions, de participar en el seu blog que tantes satisfaccions m'han portat. Acabo el dia amb el bon regust de la acceptació del poemari Llum de Tardor, pels poemes dedicats als pobles del voltant, fins i tot hi ha un dedicat al poble que vaig créixer, Lledó, que sempre el tindré al meu cor. Llibre enriquit pel pròleg d'Albert Guiu, poeta molt valorat a la seva terra, perquè s'ho mereix i en raó.

S'ha de ressaltar, a la tarda, la intervenció del famós periodista autor dels mots encreuats de la Vanguardia Màrius Serra.

Esperant el pròxim any tornar a participar a la sisena Fira de l'Autor Ebrenc. Que les noves tecnologies que vagin fent, però els llibres de paper, encara romandran per molt temps a les nostres mans.