dissabte, 30 de maig del 2009

Un poble de Cantadors


Un poble de Cantadors

És Sant Carles de la Ràpita un poble de cantadors... Ho ha estat i ho serà... Tenim la gran alegria, l'alegria immensa que aquí a Sant Carles de La Ràpita està naixent una nova generació de cantadors de la jota improvisada, del segle XXI, que faran història. De fet, l'any passat, amb Rafa, Curto i Tolet , vam tenir el plaer i el luxe de tenir-los en aquest programa. Eren una mica la primícia, i ja s'està consolidant, i això ens omple el cor de joia i alegria... i ja han començat a fer història

Rafa és nou cantador i vice-president de l'Associació "Torna-hi", amb la finalitat de recuperar jocs tradicionals. Ara estan de ple amb la recerca de cantadors de la jota improvisada. A més a més de Curto i Tolet, es van afegint altres i per festes Majors de la Ràpita, a la sega de l'arròs i en el "Tradicionarius" de Roquetes, faran el seu debut. S'estan reunint i es preparen. Joseret de la Raval de Sant Llàtzer, Tortosa, és l'últim de l'anterior generació de Cantadors de les Terres de L'Ebre.

Així ens ho va contar Rafa, el 21 de maig a Ràdio Ràpita, en el programa de "Poesia per la Pau" de Glòria Fandos, que s'emet quinzenalment, en dijous a les 9 de la nit.

Ara naix una de nova generació de cantadors. Enhorabona i endavant.

Glòria Fandos Gracia