dimarts, 11 de maig del 2010

SANT JORDI ALS MATINS DE TV3



Un Sant Jordi diferent, el que vaig viure aquest any, amb la presència als "Matins de TV3" acompanyant a la Núria Feliu, creadora de l'espai poètic del Club del poetes desconeguts. Aquest dia ens van fer el lliurament d'un carnet acreditatiu i una rosa, que no podia faltar, a uns quaranta poetes, els que hem participat des del seu inici. La Núria Feliu va recitar un bonic poema de Joan Maragall.

Com ja fa bastants anys aquest programa dirigit pel presentador Josep Cuní, es trasllada a la plaça de Catalunya, fent honor a aquest Diada tant tradicional i representativa com és Sant Jordi. Gaudírem d'un matí assolellat i primaveral, acolorit i festiu, multitudinari, la plaça de Catalunya i les Rambles, amb totes les parades de llibres i la venda de roses. Escriptors famosos, com Federico Moccia i molts altres. Llargues cues per la signatura de llibres. Quasi no es podia caminar entre els rius de gent que circulava per aquesta part cèntrica de la ciutat. La plaça de la Universitat i d'aquesta, visitàrem el seu artístic i històric pati de l'entrada principal, també amb parada de venda de llibres.

També tenia cabuda aquest dia, una manifestació, més bé era una seguda, d'un gran grup de joves estudiants de Periodisme i Comunicació de la Universitat de Bellaterra. Reivindicaven el desacord en la reforma del seu pla d'estudis, en el que havien aprovat que, per al curs vinent, traurien les assignatures de literatura, empobrint així aquestes llicenciatures, tan necessàries i tan riques per sí mateixes. Quin millor dia que la diada de Sant Jordi, on la literatura està a flor de pell, i a peu del carrer, per demanar la supressió d'aquesta assignatura.

Un dia de Sant Jordi, que vaig viure amb joia, i també esgotador, a Barcelona, a la plaça de Catalunya, plaça Universitat i la Rambla de les flors. Aquest dia concretament de roses i llibres, entre un formigueig de vida, de color, de lletres i aroma de primavera.


Glòria Fandos


Publicat al Diari de Tarragona el dia 14 de maig de 2010: Enllaç a Diari Tarragona