dissabte, 19 d’abril del 2008

“LLUM DE TARDOR” DE GLÒRIA "FANDOS AL C.C.DEL" MONTSIÀ

PRESENTACIÓ DEL POEMARI "LLUM DE TARDOR" DE GLÒRIA FANDOS

AL CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ

El dia 16 d'abril a les 20.00 hores va tenir lloc la presentació del poemari "Llum de Tardor" de Glòria Fandos a la Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià, a càrrec de l'escriptor rapitenc, Josep Igual, acte presidit per Ricard Bort, d'Alcanar, Vice-president del Consell i acompanyats per la pintora Rosa Gellida, també de la Ràpita, autora de la portada del llibre.

L'esdeveniment començà amb música, un senzill C.D. amb els sonets "Enyor" i "Eternitat" inclosos en el poemari, musicats per Tomàs Simón Plazas d'Amposta i cantats per Alícia Gonzalez..

Va obrir l'acte el senyor Ricard Bort, enaltint la poesia, i que és la flor de la literatura, i que estava més que satisfet de presidir un acte on la sensibilitat de la poesia surava en l'ambient, encoratjant a l'autora a seguir per aquest camí, en aquest cas de poesia, una mica incomprès en aquesta societat, però personalment molt admirada, segons Ricard.

Va seguir l'escriptor rapitenc Josep Igual encarregat de presentar l'obra "Llum de Tardor", oferint una presentació magistral i de gran qualitat, lloant l'obra poètica d'una forma transcendental i elevada. Bocabadada escoltava i vaig pensar, que en realitat, Josep Igual, no sé si parlava de mi i dels meus poemes. Segons ell si, ja que, al llarg del seu discurs, en l'anàlisi d'algun poema, fent comparacions amb poetes grans de la literatura, el nom de Glòria Fandos el repetia bastant. Jo despertava i em preguntava, parla de mi? Dels meus poemes? Gràcies Josep per aquesta alenada de motivació. Josep va deixar clar, que sempre es basa en la sinceritat.

Rosa Gellida va explicar el lloc d'on havia plasmat la pintura que il·lustra la portada del poemari.

Va seguir amb una lectura de poemes del contingut "Llum de Tardor" per part de Josep Igual, el senyor Ricart Bort, Rosa Gellida i jo mateixa.

Presentació en un lloc de luxe i inusual, com és un Consell Comarcal, en aquest cas del Montsià, ja que no comprèn només a una població, si no a tota una comarca, a un conjunt de pobles.

Contant amb la gran organització Alícia Accensi, Tècnica de Cultura del Consell Comarcal del Montsià, i tots els responsables de la Institució.

Acabant amb un refrigeri, també de luxe.