dimecres, 9 de març del 2011

COL·LABORACIÓ 22 PER AL DIXA'M VORE DE CANAL T.E.

El dia 8 de març, a la col·laboració 22 per al Dixa'm Vore dirigit per Diana Mar, ens ha acompanyat Antònia Paterna, nova component de l'associació Cultural "Poetes de l'Ebre". Ens ha parlat de la sensibilitat i la necessitat que té la dona d'expressar en paraules, en poesia, els seus pensaments, sentiment i angoixes. Hem tractat el tema del dia de la Dona treballadora, que avui es commemora. He donat un toc dels pros i contres de la poesia relacionada amb la dona, en unes pinzellades a través de la història.

SEGLE D'OR

Al segle XVI a l'edat d'Or, a la Noblesa, la societat Cortesana, l'alfabetització de la dona i les relacions amb Itàlia, les dones doctes són una realitat innegable, com Cristobalina Fernandez de Alarcon, Marcia Belisarda, Leonoe de la Cueva, i altres més, formen part de la poesia creada al segle XVI.

Estaven les altres dones, anomenades també cortesanes, cultes en coneixements d'art, d'escriure i recitar poesia, considerades dones de companyia per la noblesa , dotades de bellesa física, elegants, que tenien gran poder a la societat. S'aproximaven, com diríem ara, finament, a la prostitució de luxe, frivolitzant així, i perjudicant a les altres dones de lletres, que res tenien a veure a aquestes dones de companyia.