dilluns, 4 d’abril del 2011

“EL TEIXIDOR REP L’ACCESSIT DEL PREMI AMPOSTA 2002

 

Josep Guarch Ferrer, més conegut com "El Teixidor", persona senzilla i humil que gaudeix de gran estima i admiració a aquestes terres de l'Ebre, i del seu entorn. Durant molts anys ha espargit el nostre folklore per tota Espanya i part d'Europa. No som conscients que aquest gran personatge a estat tota la vida al nostre costat i no li hem donat la veritable importància que té. Sol passar que un arbre no deixa veure el bosc.

 Les seves jotes són sempre improvisades, sorprenen a gent d'altres terres, doncs mai han vist cosa igual. Per ser un personatge tan estimat i admirat he sentit la necessitat de escriure la seva biografia que es publicarà aviat, amb tres versions: català, castellà i anglès.

 Penso que la seva faceta artística d'improvisador, considerada com un do diví, tenia que quedar escrita per a la posteritat; la seva empremta, el seu pas per la vida no se'l pot emportar el vent del temps i de l'oblit, ha de quedar constància, i que la seva existència no sigui un llibre de pàgines albes. També ha de quedar present en les noves tecnologies. Formar part de la Història, del seu pas pel segle XX i principis del XXI. El nostre "Teixidor", l'últim cantador de la comarca del Montsià. Estem vivint un moment històric molt important sense adonar-nos-en, pot ser passaran moltes generacions, si és que alguna vegada existeix un altre "Teixidor". Home simpàtic, de parla fàcil, humà, ple de bondat, tanta que li vessa, perquè no li cap al seu interior. La seva veu fina i plena d'harmonia sempre sonarà bressolant a aquestes terres de l'Ebre.

"Lo Teixidor" sempre es lamenta que sap poc de lletra, però no li cal saber més, doncs tot allò que sap ho ha après a la universitat de la vida.

Josep Guarch Ferrer, "Lo Teixidor", enhorabona pel merescut Premi Accessit, Menció Especial, que aquest any t'ha concedit la Ciutat d'Amposta.

 

Gloria Fandos Gracia